keskiviikko 19. lokakuuta 2011

Virtuaalitodellisuutta

On täysin käsittämätöntä miten ihmisten jonkinlainen pieni sensuuri, mitä he toivottavasti käyttävät oikeassa maailmassa lopettaa toimintansa internetin keskustelupalstoilla tai vielä hurjempaa jopa facebookissa omalla nimellä. Tänään katselin Saana Parviaisen (eli siis tän Parviaisen tuleva ex-vaimo) fb sivuja ja hänen päivityksiään. En tiedä onko päivitysten takana edes oikea Saana vai joku ihan toinen, mutta näihin kommentteja antavat ihmiset luultavimmin ovat aivan todellisia. Koska toinen ihminen on “julkkis” voi näköjään antaa tulla ihan täyslaidallisen toisen niskaan. Niinkin kantaaottava päivitys kuin “miu miu miu” (tai jotain muuta vastaavaa) oli saanut ihmiset kirvoittamaan sanaisen arkkunsa ilman minkäänlaista sensuuria. “ootpa hölmö” “ei sitten ollu mitään järkevää sanottavaa” ja ihan suoraa haukkumista. Käsittämätöntä , ja tämän nämä ihmiset tekevät ihan omalla nimellä ja omalla naamalla tuntemattomalle ihmiselle. Ohhoi.

Alle viikko sitten oli uutinen Romaanien tappelusta kirvoittanut mielipiteen vaihdon muutamassa ihmisessä, jälleen uutisen kommentoiminen oli lähtenyt täysin käsistä ja mitä uskomattomimmin sanakääntein ehdotettiin kyseisten Romanien palautumista omaan kotimaahansa, tai oikeastaan kaikkien ulkomaalaissyntyisten. Kommenttien välillä ihmeteltiin miksi keskustelupalstoilla viitataan rasistien olevan vähän koulutettuja ja keskimääräistä hölmömpiä. Todella outoa.
Asioista kannattaa ja pitää keskustella, mutta kannattaisiko pysyä asiallisuuksissa, eikä välittömästi vaan heittää hiekkaa sinne tänne huiskien ilman minkäänlaista järkeä.

Ja auta armias, jos yrität löytää jotain tietoa jostain ja vahingossa eksyt suomi24 palstalle. Jos jonkinnäköiset asiantuntijat voivat kertoa 100% varmuudella, että miten nyt kannattaa toimia tilanteessa kuin tilanteessa.

Mutta jos haluaa kuluttaa aikaa, voin lämpimästi suositella kaksplussan mitäs nyt? - palstaa.

Mä olen niin tulossa vanhaksi kun ihmisten typeryys jostain syystä ärsyttää ihan käsittämättömästi. 

3 kommenttia:

  1. Samaistun täysin. On ihan älytöntä, kuinka paljon poltan hihani ihmisten tyhmyyteen ja junttiuteen. En siedä sellasta ennakkoluulosuutta/suvaitsemattomuutta lainkaan, fb:ssäkin blokkaan pois kaikki lievästikin rasistisia/muuten vaan vääränlaisia statuspäivityksiä tai kommentteja julkaisevat ihmiset. Kerrasta. Mua vaan pistää vituttamaan niin paljon.

    VastaaPoista
  2. Mä en myöskään ymmärrä näitten julkilyttääjien perustelua kaikenmaailman saanaparviaisten tai muitten ivaamiselle, että itsepähän ne kerjäsivät sitä. Tai vaikkapa julkista blogia kirjoittavat, nehän on kans ihan yleistä riistaa jos anonyymeiltä kysytään! En tajua. Facebookissa tuo kaikki on mennyt askeleen pidemmälle, kun jengi todella kehtaa huudella omilla kasvoillaan. Eiks mikään enää hävetä?

    VastaaPoista